Quin tipus d’aigua han de beure els nens i els beneficis que els proporciona?

HIDRATACIÓ EN NENS: LES SEVES NECESSITATS AMB LA MENA D’AIGUA

Normalment, sempre solem associar hidratació i salut a termes bàsics per als adults, però per als nens, mantenir una bona hidratació també és un requisit indispensable per a garantir la seva salut.

Un de les dades rellevants sobre els nens, és que necessiten més líquids que els adults per quilo de pes corporal. Per això, com a un nen senti o tingui la necessitat de beure, ja estarà deshidratat, i hem d’avançar-nos a aquest fet.

És per això pel que és tan necessari fomentar i generar aquest hàbit d’hidratar-se bé bevent aigua de qualitat. Hem de posar l’accent en una cosa tan rellevant com beure aigua per a establir un aspecte més del seu aprenentatge, de manera que, en etapes posteriors, arribi a ser un hàbit comú en el seu dia a dia.

Una altra dada rellevant, és que, en el cas dels bebès nounats, fins als 6 mesos aproximadament, es recomana la llet materna ja que és aquí on troben la seva font d’hidratació necessària. No obstant això, després d’aquest període, és bona idea començar a oferir als més petits la hidratació a partir d’aigua, també incloent la llet però com a font més nutricional. És una manera més senzilla de generar aquest hàbit de beure aigua en etapes posteriors i millorar la seva hidratació en el futur.

BENEFICIS PER A BEBÈS I NENS DE LA HIDRATACIÓ AMB AIGUA

Els beneficis que els aportarà no sols serà la hidratació del cos, que en si és un factor important, tenint en compte que el nostre cos està format per un 75% d’aigua, i és imprescindible salvaguardar els nivells d’hidratació. Beure aigua ofereix diferents beneficis per al nostre cos i especialment en els més petits.

Aquest preuat element, també els ajudarà a millorar la seva concentració, a evitar canvis sobtats d’humor, a millorar el seu rendiment físic i a evitar malalties com l’obesitat infantil entre altres. A més, a diferència d’altres substàncies, com poden ser els sucs i les trucades begudes refrescants, l’aigua no conté calories ni sucres. Aquest factor és molt beneficiós per al desenvolupament de les dents dels més petits.

Al seu torn, no sols és important el consum constant d’aigua, sinó també, és aconsellable que l’aigua sigui de qualitat i baixa en sodi. Amb l’expressió de “de qualitat” ens referim al fet que aquesta hagi estat embotellada correctament, que hagi passat els controls de qualitat pertinents, que no li hagi tocat el sol al recipient ( per a evitar la formació de microorganismes o despreniments de microplástics de la pròpia ampolla) entre altres coses.

I, un altre factor necessari, és que l’aigua sigui baixa en sodi, perquè els més petits són més vulnerables a patir una sobrecàrrega renal, ja que encara no tenen els ronyons madurs i la seva capacitat d’excreció és limitada a diferència de la majoria d’adults.

Per això, és aconsellable que els nens beguin aigua amb baix contingut de sodi, la concentració d’aquest element en l’aigua ha de ser inferior als 20 ml. Tots els envasos que contenen aliments (igual que els que contenen un altre tipus de productes d’altres categories), han de portar una etiqueta on aparegui la seva composició. Inclosos els envasos d’aigua, ja siguin de ‘’cartó’’, plàstic,…

En aquestes etiquetes, podràs saber quins components conté l’aigua d’aquest recipient, entre ells el percentatge de sodi com hem esmentat anteriorment. Gràcies a aquest fet, podràs revisar el nivell de sodi, triar el tipus d’aigua que millor es s’adapta a les necessitats dels més petits i les teves. Cuida la seva salut i la teva amb aigua de qualitat.